Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Κόμματα και πολιτικά συστήματα

Το σύγχρονο πολιτικό σύστημα είναι η Δημοκρατική Διαφθορά. Σκάνδαλα και μίζες ξεσκεπάζονται το ένα μετά το άλλο παγκοσμίως. Τα κόμματα που μας κυβερνούν έχουν "σπόνσορες", επηρεάζονται και ελέγχονται από ομάδες επαγγελματιών. Φυσικά αυτοί οι επαγγελματίες δεν είναι ούτε εθελοντές, ούτε ακτιβιστές, ούτε φιλάνθρωποι. Γι αυτούς είναι μια επένδυση και άρα στόχος τους να επωφεληθούν με κέρδη, να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Τα κόμματα είναι δεξαμενές/χώροι συγκέντρωσης υψηλών κεφαλαίων. Πουλάνε ψέματα, υποσχέσεις και ασφάλεια με την βοήθεια της πολιτικής επιρροής και της πειθούς. Νομοθετούν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν από αυτούς στους οποίους θέλουν να εφαρμόσουν τους νόμους. Αφήνουν συνειδητά, νομικά "παραθυράκια" προκείμενου να μπορούν να κάνουν τις "δουλείες" τους νομίμως. Η ερμηνεία πολλών νομικών άρθρων είναι πολύ συγκεχυμένη για αυτόν τον σκοπό.

Κάποια στιγμή τα κόμματα θα απαξιωθούν εντελώς.
Γιατί οι πολιτικές τους ιδέες και λύσεις για την οικονομική, κοινωνική, εθνική και ταξική κρίση είναι κενές, ανεπαρκείς, αερολογίες, λαϊκίστικες.
Γιατί η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη των πολιτών που ανήκουν στην μεσαία τάξη και κάτω δεν υφίσταται πλέον.
Οπότε τα κόμματα θα μεταλλαχθούν και θα προσαρμοστούν σε κάτι με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και  αυτάρκια απέναντι στους πολίτες. Θα αλλάξει και η έννοια του κόμματος.
Θα μεταμορφωθούν σε μοναρχίες και καθεστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: